Een fotografische zoeker

Waar ik in mijn fotografie naar zoek is eenvoud en esthetiek in de compositie. Door de kunst van het weglaten probeer ik mijn onderwerp zo veel mogelijk terug te brengen tot het meest noodzakelijke; een zoektocht naar "de kracht van het beeld".

Door de jaren heeft zich daardoor een stijl ontwikkeld waarbij ik vaak inzoom op het onderwerp. Soms ontstaat er dan een abstractie en zijn er details te zien die zich totaal vervreemden van hun context. Hierbij schuw ik extremen niet; zoals fel tegenlicht of ongebruikelijke standpunten.

Vervreemde beelden behoeven voor mij niet per se toegelicht te worden, ze mogen voor zich spreken. Mijn onderwerpen zijn zeer divers. Ik vind ze o.a. in de natuur, in techniek (zoals bijv. oldtimers of muziekinstrumenten) maar ook in architectuur. Paarden hebben altijd mijn bijzondere belangstelling.

Mijn werk is de afgelopen jaren te zien geweest op exposities in diverse steden en aangekocht door bedrijven en particulieren. In opdracht heb ik gefotografeerd voor bedrijven, instellingen en bladen zoals Rijkswaterstaat, Nivon, Grontmij, Centrum voor Kunstzinnige Vorming, Paravisie enz. maar ook voor zelfstandige ondernemers en particulieren.
Heden ten dage werk ik niet meer in opdracht, maar maak ik alleen nog vrij werk.

Frans Sikking

Kijk

Alles heeft schoonheid maar niet iedereen ziet het..

Confusius